Model - Glamour - Portret - Naakt - Diverse opdrachten © Hans de Bruin 2018

 
 

Prijsvoorbeeld Basisportfolio

Bij mij heb je de mogelijkheid voor het maken van een basisportfolio, in mijn eigen studio of eventueel op locatie. De foto’s worden met een digitale camera genomen. De fotosessie zal normaal gesproken circa 2 uur in beslag nemen, waarin enkele malen van kleding gewisseld kan worden. Er worden circa 100 foto’s genomen, waarvan je de meeste geslaagde (ruim 40) op CD meekrijgt. Digitale foto’s worden dus niet afgedrukt, maar op een cd-tje gebrand. Wel kan je de foto’s zelf af laten drukken.(De bestanden zijn geschikt voor vergrotingen t/m 20/30 formaat.) Bij het maken van een basisportfolio ligt de aandacht op het maken van een serie foto’s die het model volledig (top/teen) t/m close-up , in enkele decors en in verschillende kleding
in beeld brengen. De kleding dien je zelf mee te brengen. En je wordt geacht in mijn studio zelf je make-up te verzorgen. Het is natuurlijk toegestaan om voor eigen rekening een visagiste mee te nemen. Ook kan ik in veel gevallen wel een visagiste regelen, de kosten hiervan zijn voor jouw rekening. Het is praktisch als je bij het uitzoeken van je kleding rekening houdt met je eigen grenzen. Dus naast nette en sportieve kleding ook lingerie en badmode, als je die ook werkelijk durft te dragen als dit later nodig zou zijn bij een betaalde fotosessie. Met de gemaakte foto’s ben je in staat om jezelf in te schrijven bij een willekeurig modellenbureau, waarna je in overleg met hen kan gaan werken aan een professionele portfolio, met foto’s van meerdere fotografen. Voor de twijfelaars onder jullie, biedt dit alles de mogelijkheid om tegen een laag tarief kennis te maken met de modellenwereld, en uit te vinden of je dit nu echt wel wilt. De kosten van een basisportfolio zijn € 50,-

Eventuele afdrukken (vergrotingen) zijn tegen schappelijke prijzen altijd mogelijk. Indien er reiskosten zijn voor de fotograaf, dan zullen deze apart in rekening worden gebracht. Een voorgesprek zal, indien gewenst, onderdeel uitmaken van het traject. Eigen ideeën van het model zijn altijd welkom en bespreekbaar. Een begeleider van het model is uiteraard altijd welkom, echter is het de ervaring dat het niet is aan te bevelen dat de begeleider, tijdens de sessie zelf, in de studio wacht.

Via een eenvoudig contract leggen wij vast dat fotograaf en model de foto’s uitsluitend mogen gebruiken voor eigen gebruik, dan wel ter promotie van zichzelf.
D.w.z. portfolio, internet, tentoonstellingen, fotowedstrijden.
De fotograaf is en blijft eigenaar van het copyright op alle foto-opnamen.
Mocht je de foto’s volledig voor eigen privé gebruik willen hebben, (Dus ik mag ze zelf niet gebruiken in mijn portfolio of op mijn internetsite) dan gelden er andere tarieven. Commercieel gebruik van de foto’s is niet toegestaan, behalve als hierover apart afspraken zijn gemaakt met betrekking tot een eventuele vergoeding.

« Terug